Station Eindhoven ANP

In Eindhoven is een man gewond geraakt die vermoedelijk op het station op een rijdende trein wilde springen. Hij raakte zwaargewond bij zijn actie en is naar het ziekenhuis gebracht. 

De man werd rond 21.30 uur op het spoor gevonden. In eerste instantie was niet duidelijk wat er was gebeurd. Uit onderzoek van de politie kwam naar voren dat de man vermoedelijk op een trein wilde springen. 

Een politiewoordvoerder zei dat de man niet op het spoor is geduwd. "De politie heeft camerabeelden bekeken. Op de beelden was te zien dat de man op een langzaam rijdende trein probeerde te springen. Dat lukte niet goed en toen viel hij op het spoor", zei de woordvoerder. "Er waren geen andere mensen bij de val betrokken. Hij werd niet geduwd."

Brabantse vlogger

Afgelopen week was er veel te doen over een Brabantse vlogger die een filmpje op internet plaatste waarop was te zien hoe hij samen met een vriend op een trein 'surfte'. Vervoerder Veolia deed aangifte tegen hem.

Of de man in Eindhoven iets soortgelijks wilde proberen, is onduidelijk. De politie gaat daar niet van uit, maar wil niet in detail treden waarom niet. "Wij hebben op de beelden geen enkele aanleiding gezien om te denken dat dit incident iets te maken heeft met de vlogger", zei de woordvoerder.

STER reclame