NOS Voetbal

Schweinsteiger: ik kon dit alleen maar wensen

Schweinsteige: ik kon dit alleen maar wensen

Voor Bastian Schweinsteiger werd de wedstrijd tegen Oekraïne er een om niet snel te vergeten. Als invaller besliste hij de wedstrijd in het voordeel van Duitsland. Diep in de blessuretijd maakte hij op prachtige wijze de 2-0.

"Ongelooflijk. Ik kon dit alleen maar wensen", zei Schweinsteiger na de wedstrijd. De 31-jarige middenvelder kwam pas in de 90ste minuut binnen de lijnen. Twee minuten later maakte hij de 2-0 op aangeven van Mesut Özil na een lange rush. "Ik voelde me heel goed, maar ik moest een lange sprint maken. En nu hap ik naar adem. Gelukkig ging ie erin."

Het laatste half jaar was er een om snel te vergeten voor Schweinsteiger. Hij werd vorig jaar zomer door Louis van Gaal als grote aankoop binnengehaald bij Manchester United, maar blessures zorgden ervoor dat hij een teleurstellend seizoen beleefde.

Het kwam dan ook wel als een verrassing dat de Duitse bondscoach Joachim Löw de middenvelder een plaats in de EK-selectie gunde. Schweinsteiger was bij het selectiemoment namelijk nog geblesseerd aan zijn knie. Marco Reus was dat ook, herstelde snel, maar werd niet opgeroepen.

Dat Schweinsteiger het voordeel van de twijfel kreeg, moet ongetwijfeld met zijn ervaring te maken hebben. Hij speelde immers al 115 interlands en was jarenlang de onmisbare speler bij Bayern München.

"Als ik fitter word en me goed blijf voelen, dan hoop ik nog veel minuten te kunnen maken dit toernooi. Ik wil graag meer spelen. We zullen zien hoe het gaat lopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl