NOS Sport

Volleybalsters zijn België in vier sets de baas

In het Russische Kaliningrad hebben de Nederlandse volleybalsters zich naar een 3-1 zege op België geslagen. Het is de tweede overwinning op rij voor Oranje in de World Grand Prix.

Nederland had vier sets nodig om de Belgische vrouwen, die op het laatste EK vijfde werden, te verslaan. Het werd 25-20, 25-21, 18-25 en 25-20. België leek na twee sets op weg te zijn naar zijn derde 3-0 nederlaag op rij, maar wist de derde set toch te winnen.

Ook in de vierde set begon Nederland slordig, de Belgische volleybalsters bleven bij tot 12-12. Daarna drukte Oranje door en was het topscoorster Lonneke Sloetjes die met haar 26ste punt de wedstrijd besliste.

Nederland won in de Grand Prix eerder dit weekend met 3-0 van Turkije, maar moest buigen voor Rusland (1-3). Nederland bezet de vijfde plaats in de World Grand Prix.

Volgende week wordt er in het Italiaanse Bari gespeeld, weer een week later is Hongkong het strijdtoneel. De uiteindelijke topvijf gaat door naar de finales, die van 6 tot en met 10 juli in Bangkok worden gespeeld. Gastland Thailand is automatisch geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl