NOS Voetbal

Rellen tussen voetbalfans in twee Franse EK-steden

In Marseille is het in het centrum en later in het EK-stadion tot rellen tussen voetbalsupporters gekomen. Ook in Nice waren er rellen met hooligans, de avond voor de wedstrijd tussen Polen en Noord-Ierland.

Na de ongeregeldheden in het centrum van Marseille ging het ook mis na het laatste fluitsignaal van de EK-wedstrijd Engeland-Rusland. Volgens de aanwezige journalisten Jeroen Elshoff en Sjoerd Mossou gingen de Russische voetbalfans de Engelsen direct na de wedstrijd te lijf.

"De Russische fans kregen de vraag te blijven zitten, maar direct na afloop werd er veel gevochten en gerend. Er was wat onrust nadat het laatste fluitsignaal had geklonken en er vuurwerkbommen werden afgestoken", aldus Elshoff, die beelden van de vechtpartijen op zijn Twitter plaatste.

Volgens Mossou waren vooral de Russen schuldig aan het geweld. "De Russen braken door het middenstuk heen en joegen op de Engelsen. Zij joegen de Engelsen de stuipen op het lijf en er werden rake klappen uitgedeeld", zei Mossou.

"Bij landenwedstrijden zitten er vaak geen hekken tussen de twee supportersgroepen. Met andere landen gaat dat vaak prima. Er stonden wel stewards, maar veel te weinig."

Volgens Elshoff waren de tribunes snel weer zo goed als leeg en keerde de rust gauw weer terug. Hij zei geen zicht te hebben op de gebeurtenissen buiten het stadion.

Supporters gaan met elkaar op de vuist in Marseille

In Nice braken gevechten uit waarbij in elk geval Noord-Ierse voetbalfans betrokken waren. Er werd gegooid met flessen en stoelen. Noord-Ierland speelt er morgen tegen Polen. Op videobeelden is te zien dat de Franse politie tussenbeide komt om zo'n twintig vechtende mensen uit elkaar te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl