Chris Brown (met leren jas, links) ging op de foto met Amsterdamse agenten Politie Amsterdam

De Amerikaanse R&B-zanger Chris Brown is in Amsterdam aangehouden door de politie. Hij reed op een crossmotor zonder kentekenplaten over de Wallen.

Brown is in de stad voor een optreden, morgenavond in de Ziggo Dome. In de tussentijd had hij drie opvallende, gele motoren aangeschaft zonder erbij stil te staan dat daar een kenteken op moet. Een foto van de motoren had hij gepost op zijn Instagram account.

Instagram

Volgens een woordvoerder van de politie wees iemand een agent erop dat er op de Wallen iemand op een crossmotor rondreed. Op vrijwel hetzelfde moment reed Brown voorbij op zijn opvallende voertuig.

De zanger werd aangesproken op het feit dat hij geen kenteken had op zijn motor. Vervolgens werd hij meegenomen naar het bureau. De politiewoordvoerder zegt dat dat gebeurde op een rustige manier.

Op het bureau kreeg hij te horen dat hij wordt bekeurd. Hoe hoog de boete uitvalt wist de politiewoordvoerder niet. Dat moet de officier van justitie volgens haar bepalen.

Instagram

De zanger zegt in een video op Instagram dat de Amsterdamse politie hem heel goed heeft behandeld. Hij is daarna zelfs met een aantal van hen op de foto gegaan.

Chris Brown had voor zijn fans nog wel een waarschuwing: "Ga niet op een motor rijden zonder kentekenplaten."

STER reclame