NOS Nieuws

Keeper Kenneth Vermeer staande gehouden om 'opvallende auto'

Op internet staat een filmpje waarin te zien is hoe Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer in zijn auto staande wordt gehouden door een politie-agent. Vermeer vraagt aan de agent waarom hij is aangehouden waarop de politieman antwoordt dat zijn auto de aandacht trekt.

De keeper reageert vervolgens geïrriteerd. "Dus jij hebt het gevoel dat ik een crimineel ben?", zegt Vermeer. Een omstander denkt dat de keeper is aangehouden vanwege zijn huidskleur. De agent ontkent dat Vermeers huidskleur er iets mee te maken heeft. "Met alle respect, de ramen zijn getint. Ik kon niet eens zien wat erin zat. De auto valt op", zegt de agent.

De politie zegt in een reactie dat er gisteren in Almere een verkeerscontrole was. Volgens een woordvoerder werden daarbij onder meer dure auto's gecontroleerd. Er is volgens de politie vooraf niet gezien wie er in de auto zat vanwege de donker getinte ramen. Pas toen het raampje naar beneden ging, zag de motoragent dat Kenneth Vermeer achter het stuur zat.

Privéaangelegenheid

Feyenoord zegt dat de club het incident beschouwt als een privé-aangelegenheid omdat het tijdens de vakantie van Vermeer is gebeurd.

Vorige maand kwam rapper Typhoon in het nieuws omdat hij staande werd gehouden in zijn Mitsubishi Outlander. Agenten zeiden dat ze die auto niet vonden passen bij een man van zijn leeftijd, maar gaven toe dat zijn huidskleur ook meespeelde. De politie heeft de rapper excuses aangeboden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl