NOS Nieuws

Vijf aanhoudingen voor phishing bankgegevens in Amsterdam

In Amsterdam zijn gisteren vijf mensen opgepakt op verdenking van oplichting. In de zaak zijn twee mensen voor meer dan 40.000 euro opgelicht door phishing-mails.

De slachtoffers ontvingen een e-mail namens een bank waarin stond dat er een rekening van ruim 800 euro moest worden betaald. Ze moesten een formulier invullen als ze dit niet wilden betalen. Met de bankgegevens die de oplichters hierdoor kregen, deden ze voor tienduizenden euro's online aankopen.

De slachtoffers meldden zich onafhankelijk van elkaar bij de politie, omdat zij erachter kwamen dat de bank de mails niet had verstuurd. De politie kwam aan de hand van hun aangifte drie Ghanezen van 19 22 en 23 jaar op het spoor. Zij werden gisteren in Amsterdam Zuid-Oost in hun woning opgepakt. Twee vrouwen die in de woning aanwezig waren moesten ook mee naar het bureau. Zij zijn inmiddels vrijgelaten.

In de huizen lagen rijbewijzen, identiteitskaarten en bankpassen die niet van de bewoners waren. Ook werden er valse creditcards gevonden. De politie onderzoekt aan de hand van deze vondsten of de drie mannen nog meer mensen hebben opgelicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl