Omrop Fryslân / Abe Visser
NOS Nieuws

Drukte op Friese wegen door Luchtmachtdagen

De Luchtmachtdagen leiden tot drukte op de wegen in Friesland. Op vrijwel alle wegen in de richting van Leeuwarden staan files. Sommige automobilisten staan al twee uur vast.

De Verkeersinformatiedienst (VID) meldde rond 10 uur dat er zo'n 25 kilometer file stond op A- en N-wegen. De ANWB vraagt bezoekers de navigatie uit te zetten en de verkeersborden te volgen.

Volgens Omrop Fryslân is de A31 tussen Dronrijp en Marsum afgesloten voor verkeer. De weg wordt gebruikt als parkeerplaats voor de vele tienduizenden mensen die dit weekend de Luchtmachtdagen bezoeken. Omdat inmiddels alle parkeerplekken bezet zijn, worden bezoekers opgeroepen niet meer met de auto te komen.

Vandaag en morgen houdt de Luchtmacht open dagen. Bezoekers kunnen onder meer demonstratievluchten bekijken. Zo maakt het nieuwe gevechtsvliegtuig JSF een rondvlucht boven het terrein.

Gisteren crashte een straaljager van de Zwitserse luchtmacht. De piloot kon zich met zijn schietstoel in veiligheid brengen. De Luchtmachtdagen gaan door, maar het Zwitserse team heeft zich afgemeld.

De Luchtmachtdagen worden doorgaans druk bezocht. De vorige editie in 2014 in Gilze-Rijen trok 245.000 bezoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl