De neparts maakte uitstrijkjes bij zijn slachtoffers
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Neparts uit Tilburg opgepakt voor verkrachting van minstens negen vrouwen

Een neparts uit Tilburg wordt ervan verdacht jarenlang vrouwen te hebben verkracht. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man ten minste negen slachtoffers gemaakt tussen 2008 en 2014. Sinds 15 maart zit de Brabander in de cel, zijn aanhouding werd pas vandaag bekendgemaakt tijdens een zitting in de rechtbank in Breda, meldt Omroep Brabant.

Sinds 2007 gaf de man zich ten onrechte uit voor arts. Hij deed bij vrouwen lichamelijke onderzoeken zoals borstonderzoeken, bekkenbodemonderzoeken en hij maakte uitstrijkjes. De onderzoeken deed hij bij hem thuis in Tilburg.

'Een goedzak'

De slachtoffers ontdekten pas achteraf dat de verdachte geen arts was. Ze hadden vertrouwen in de man en omschreven hem als een 'vriendelijke goedzak'. De zaak kwam aan het rollen nadat een van de vrouwen in november vorig jaar naar de politie was gestapt. Daarna volgden meer aangiftes. Het OM sluit niet uit dat de neparts meer slachtoffers heeft gemaakt. De verdachte wordt op dit moment geestelijk onderzocht. Hij zegt spijt te hebben van zijn daden.

Volgens zijn advocaat hoeft de man niet vast te blijven zitten. Hij zegt dat het geen verkrachting met dwang of geweld was én dat de verdachte aan zichzelf wil gaan werken. Op 5 september wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Advertentie via Ster.nl