Coen Smits met een 'grenspaal' voor zijn café
NOS Nieuws

Kroegbaas verzet grenspaaltjes om tijdens EK bij België te horen

Kroegbaas Coen Smits uit Maastricht laat zich niet uit het veld slaan doordat Nederland niet meedoet bij het EK. Zijn café tegen de Belgische grens, ligt wat hem betreft de komende tijd in het land van de Rode Duivels.

Vanmiddag zet Smits symbolische grenspaaltjes vlak bij het café, waardoor de zaak zogenaamd net in het buurland staat. Zo kunnen Smits en de cafébezoekers voluit meeleven met het Belgische elftal.

Het idee ontstond toen Smits en wat vaste gasten herinneringen ophaalden aan vorige voetbaltoernooien, toen in de kroeg werd gejuicht voor Oranje. "We vonden het zo jammer dat dit nu niet kan."

Zwart, geel en rood

Van het een kwam het ander, zegt Smits. "We besloten dat we deze keer supporters van België zijn. Er zat ook een aannemer bij die wel voor grenspaaltjes kon zorgen en die gaan we straks plaatsen."

Na de 'grensverlegging' wordt het café in de wijk Wolder feestelijk heropend, versierd in de kleuren van de Belgische vlag, zwart, geel en rood. "We gaan tijdens de speeldagen van Rode Duivels Belgische hapjes en bieren serveren."

De actie valt goed bij de bewoners in de wijk. Smits kreeg "laaiend enthousiaste" reacties. Traditioneel hebben de bewoners een goede band met het buurland. "Mijn buurman vroeg zelfs of we de paaltjes nog iets verder kunnen zetten, zodat ook hij in België zit."

Maastrichtse kroeg in Belgische sferen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl