NOS Nieuws

Aanslag in winkelgebied Tel Aviv: vier doden

Eerste beelden nasleep schietpartij Tel Aviv

In de Israëlische stad Tel Aviv is een aanslag gepleegd in een druk winkel- en horecagebied. Twee mannen openden het vuur op bezoekers. Er zijn vier doden en ten minste vijf gewonden, van wie enkelen er slecht aan toe zijn.

De politie heeft beide schutters overmeesterd. Een van hen werd neergeschoten en moest in het ziekenhuis behandeld worden voor een schotwond. Volgens een woordvoerder zijn de daders Palestijnse terroristen uit een dorp bij Hebron op de Westelijke Jordaanoever.

De schietpartij was in en bij de markthal Sarona Market, in het centrum van de Israëlische kustplaats. In de buurt zijn ook het hoofdkwartier van het Israëlische leger en het ministerie van Defensie gevestigd.

De politie heeft het gebied afgezet om te zoeken naar bommen. Even werd gevreesd dat er ook een derde schutter was, maar daarvan bleek geen sprake.

  • Reuters
    De beveiliging doorzoekt het gebied na de schietpartij
  • NOS / Monique van Hoogstraten
  • Reuters
    Een agent doorzoekt een restaurant na de schietpartij

Tot voor kort pleegden Palestijnse terroristen vooral aanslagen met messen. "Maar de laatste tijd zie je steeds meer dat ze toeslaan met zelfgemaakte vuurwapens", zegt correspondent Monique van Hoogstraten. "Ook hier in Tel Aviv lijkt dat het geval te zijn geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl