Diosa Niftrik B1 alsnog kampioen Diosa Niftrik

Jeugdvoetbalteam Diosa Niftrik B1 is alsnog kampioen geworden, meldt Omroep Gelderland. Het team eindigde vorige maand als tweede in de competitie door een uitslag van 23-0 in een wedstrijd tussen twee andere teams. Het doelsaldo gaf de doorslag in het nadeel van Diosa.

Al snel bleek de 23-0 doorgestoken kaart te zijn. Het verliezende team, Avios-DBV uit Alphen, wilde koste wat kost voorkomen dat Diosa kampioen zou worden omdat die club partijdige clubscheidsrechters zou hebben. Door met 23-0 te verliezen van Eendracht ’30 ging dat plan door. Niet Diosa, maar Eendracht eindigde bovenaan.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft nu geoordeeld dat de B1 van Avios het voetbal in diskrediet heeft gebracht. Alle resultaten van het team zijn geschrapt, waardoor Diosa Niftrik alsnog bovenaan is geëindigd. Verder krijgt Avios-DBV een boete van 1000 euro, waarvan 750 voorwaardelijk.

Eendracht’30 is de titel dus kwijt, maar is verder wel vrijgesproken. Volgens de tuchtcommissie wisten de spelers van tevoren niets van de actie van hun tegenstanders af.

STER reclame