NOS Nieuws

Veolia doet aangifte tegen treinsurfende vlogger

Ov-bedrijf Veolia doet aangifte tegen de Brabantse vlogger Willem Vink (18). Die plaatste een filmpje op YouTube en sociale media waarop te zien is dat hij en een vriend op een trein springen en een eindje meerijden.

De jongens deden hun stunt op de Maaslijn, tussen de stations Nijmegen Heyendaal en Mook-Molenhoek. Daar sprongen ze weer van de trein af. Vink waarschuwt zijn volgers dit vooral niet na te doen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Veolia, dat gebruikmaakt van de lijn, is evengoed woedend en spreekt van volstrekt onverantwoord gedrag. Het bedrijf doet morgen aangifte tegen Vink en zijn metgezel. Woordvoerder Nicky Jansen wijst erop dat dit soort acties strafbaar zijn.

In artikel 164 van het Wetboek van Strafrecht staat volgens Jansen dat iemand die opzettelijk gevaar veroorzaakt in onder meer het spoorverkeer een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar kan krijgen of een zware geldboete.

Geen bovenleiding

Vink zegt dat hij en zijn metgezel de route goed hebben verkend. De trein op het betreffende traject maakt geen bochten en heeft geen bovenleiding. Volgens Vink was de afstand van de brug tot het dak anderhalve meter.

Jansen van Veolia zegt dat dat er niet toe doet. "Het gaat niet alleen om hun veiligheid, maar ook om die van anderen." Zij vraagt zich af of de jongens aan de machinist hebben gedacht. "Hoe kan je zo dom zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl