Leden van de anti-terreureenheid GIGN op hun hoofdkwartier in Versailles in mei van dit jaar
NOS Nieuws

Franse overvallers lopen McDonald's vol elitetroepen binnen

Twee overvallers in de Oost-Franse stad Besançon hadden zondagavond de pech van hun leven. Ze liepen met een jachtgeweer de plaatselijke McDonald's binnen waar op dat moment ook elf militairen van een speciale elite-eenheid hamburgers zaten te eten.

De overvallers schoten in de lucht en leegden de kassa's, volgens Franse media. De leden van de in crisissituaties gespecialiseerde anti-terreureenheid Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale (GIGN) lieten de overvallers in eerste instantie hun gang gaan. Ze wilden zo voorkomen dat de levens van de ongeveer dertig andere gasten gevaar liepen. Maar toen het duo het fastfoodrestaurant verliet, sprongen de zwaar getrainde militairen op en gingen erachteraan.

Buit

Een van de overvallers werd bijna direct buiten het restaurant in zijn kladden gegrepen. De tweede richtte een wapen, maar werd in zijn buik geschoten. De overvallers zijn beiden naar het ziekenhuis gebracht. De buit bedroeg zo'n 2000 euro.

De GIGN-eenheid is gespecialiseerd in crisissituaties en wordt onder meer ingezet bij anti-terreuracties, gijzelingen en kapingen. Ze staan onder bevel van het Franse ministerie van Defensie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl