Bretagne en haar baasje Denise Corliss op Ground Zero in New York (2001)
NOS Nieuws

Laatste reddingshond 9/11 is dood

Golden retriever Bretagne, de laatste reddingshond van de aanslagen in New York op 11 september 2001, is dood. Samen met vrijwilligers en 300 andere honden zocht ze dagenlang in het puin naar overlevenden van de aanslagen.

Bretagne zocht met haar baasje Denise Corliss vaak meer dan twaalf uur aan een stuk door in de resten van de ingestorte Twin Towers.

Ze zou in augustus 17 jaar zijn geworden; een hoge leeftijd voor golden retrievers.

Bretagne en Denise Corliss in 2002

Corliss is tot het laatst bij haar hond geweest. "Toen ze al een paar dagen niet meer wilde eten, realiseerde ik dat het tijd was om afscheid van haar te nemen. Ze was de laatste nacht erg angstig en wilde graag bij me liggen. We zijn samen in slaap gevallen."

De volgende dag brachten Corliss en haar man hun hond naar de dierenarts. Daar was een erehaag van brandweermensen en vrijwilligers die hebben geholpen na de aanslagen in New York.

De erehaag stond er ook toen Bretagne even later overleden was en gewikkeld in een Amerikaanse vlag naar buiten werd gedragen. "Omdat het een hond is, maakt dat haar nog niet tot een minder belangrijk deel van ons team", zei de brandweercommandant.

Een geëmotioneerde Denise Corliss loopt door de erehaag voor Bretagne

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl