Zondag werd de vrouw van de politiecommissaris van Chittagong doodgeschoten
NOS Nieuws

Hindoepriester vermoord in Bangladesh

In Bangladesh is een 70-jarige Hindoepriester vermoord, vermoedelijk door moslimmilitanten. De man was op de fiets onderweg naar een tempel toen hij door drie mannen op een motor werd aangevallen. Hij werd neergeschoten en met scherpe voorwerpen doodgeslagen. Daarna gingen de aanvallers ervandoor.

Het is nog niet duidelijk wie de aanvallers waren. De politie vermoedt dat islamitische militante groeperingen erachter zitten, omdat de aanval op dezelfde manier werd uitgevoerd als eerdere aanvallen op leden van minderheden.

Twee dagen geleden werd de vrouw van een politiecommissaris doodgeschoten die de strijd tegen militante moslimgroepen en drugskartels in de zuidoostelijke stad Chittagong leidt. Daarop verbood de politie het om met meer dan een persoon op een motor te zitten.

Niet-moslims

Ook werd een christelijke man vermoord in zijn levensmiddelenwinkel in het noordwesten van Bangladesh. IS heeft de verantwoordelijkheid daarvoor opgeëist.

Sinds februari vorig jaar zijn meer dan 30 niet-moslims doelwit geweest van islamitische militanten. Onder de slachtoffers zijn atheïstische bloggers, uitgevers, academici, docenten, activisten en buitenlanders.

IS en al-Qaida hebben de meeste van deze aanslagen opgeëist. De autoriteiten in Bangladesh zeggen dat beide groeperingen niet structureel aanwezig zijn in het land en houden lokale militante groeperingen verantwoordelijk voor de aanslagen. Het doel zou zijn om onrust te stoken in het land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl