Een foto van de mishandelde jongen
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Racistische opmerkingen en klappen voor jongen van 17

Een jongen van 17 uit Almelo zegt dat hij vrijdag op een kermis in Geesteren is mishandeld door iemand die ook racistische opmerkingen tegen hem had gemaakt.

Tegen RTV Oost vertelt de 17-jarige James hoe hij samen met een vriend een paar dichte bierflesjes zag staan op een terrastafeltje. De jongens pakten de flesjes, toen vanuit een groepje een man riep dat het bier van hem was. "De sfeer sloeg meteen om en we hebben het bier weer neergezet", vertelt de jongen.

Voortand

De groep komt vervolgens op de Almeloër en zijn vriend af. "Eén van de mannen riep: 'Kankerneger, vieze zwarte, ga terug naar je eigen land'. Ik zei daar wat van en toen kreeg ik een klap en een stomp op mijn borst." De 17-jarige mist nu een voortand.

Facebook

De broer van de jongen roept nu op Facebook getuigen op om zich te melden. "Mijn broertje is een voortand kwijt en zijn andere is half afgebroken. Hij mag nu voor de rest van zijn leven met een tandprothese in z'n mond lopen en hij had ook veel verwondingen aan zijn gezicht/kaak."

Om hoeveel mannen het ging weet James niet. "Ik dacht zeven tot tien, maar volgens mijn maat waren het er zeker wel veertien."

Hij heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl