President Erdogan met zijn vrouw
NOS Nieuws

Erdogan: carrièrevrouw is onvolwaardig

Een werkende vrouw die omwille van haar carrière afziet van het moederschap, is onvolwaardig, vindt de Turkse president Erdogan. "Hoe succesvol ze ook mag zijn, ze schiet dan toch tekort", zei hij volgens de Engelstalige website van Hürriyet.

Erdogan sprak bij de officiële start van de vereniging van Vrouwen en Democratie, KADEM, in Istanbul. Hij zei dat het zijn vaste overtuiging is dat een werkende vrouw die geen kinderen wil haar vrouwelijkheid verloochent. "Als ze het moederschap en het huishouden weigert, dreigt ze haar vrijheid kwijt te raken. Ze schiet tekort en is in feite onvolwaardig."

Dat vrouwen in allerlei bedrijfstakken aan de slag kunnen juicht Erdogan toe, maar betaald werk mag het moederschap nooit in de weg staan. "De zakenwereld kan en mag geen alternatief worden voor het moederschap."

De president vindt dat Turkse vrouwen zeker drie kinderen moeten krijgen, "want sterke gezinnen vormen een sterke natie". Zelf heeft hij twee zoons en twee dochters.

Anticonceptie

Erdogan haalt af en toe het nieuws met zijn visie op de positie van de vrouw in Turkije. Afgelopen week kreeg hij kritiek van feministische activisten toen hij zei dat dat gezinsplanning en anticonceptie niet aan de orde zijn in moslimgezinnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl