Vincent Janssen kan eindelijk op vakantie
NOS Voetbal

Vincent Janssen, de man van vijftien miljoen

Bijna al zijn ploeggenoten van AZ liggen al twee weken op het strand. Na de oefenwedstrijd van Oranjevan zaterdagavond in en tegen Oostenrijk (0-2) zit ook voor Vincent Janssen het seizoen er eindelijk op. Toch zal het de komende weken niet rustig worden rond de succesvolle spits.

Een transfer naar een grotere club lonkt. Ook in Wenen zaten er veel scouts op de tribune. "Ik wil graag een stap maken en AZ weet dat", aldus Janssen. "Ik weet ondertussen dat er clubs interesse hebben. We gaan het zien."

De 21-jarige Janssen opende de score in Wenen en heeft nu drie keer gescoord in vijf interlands. "Ik heb me laten zien", beseft de spits die met 27 doelpunten topschutter van de eredivisie werd. "Misschien komt er tijdens mijn vakantie duidelijkheid. Ik neem mijn telefoon in ieder geval mee..."

Janssen: wil graag een stap maken

Bondscoach Danny Blind verklaarde eerder al dat Janssen het best naar Ajax, PSV of Feyenoord kan vertrekken. Maar bij AZ denken ze dat de spits onhaalbaar is voor de topclubs van Nederland.

Janssen, zoon van voormalig topzwemster Annemarie Verstappen, verruilde vorig jaar zomer Almere City voor AZ, dat zo'n 400.000 euro voor de aanvaller betaalde. De transfersom voor Janssen is de afgelopen maanden behoorlijk opgelopen en zou inclusief bonussen zomaar richting de vijftien miljoen euro kunnen oplopen.

Grote stap

Janssen houdt alle opties open. Vanuit de Bundesliga en de Premier League, twee grote Europese competities, wordt aan hem getrokken. "Wat is een te grote stap? Van Almere naar AZ is ook een aardig grote stap en binnen negen maanden in het Nederlands elftal staan, is volgens mij een nog grotere stap. Dus daar ben ik niet bang voor. Ik ben nergens bang voor."

  • Getty Images
    Vincent Janssen scoort bij zijn debuut voor Oranje

Janssen beleefde een stormachtig seizoen. Na een sterk seizoen bij Almere City (19 goals in 34 competitieduels) begon hij goed aan de voorbereiding in Alkmaar. In de eerste twee oefenwedstrijden was hij direct goed voor een hattrick.

Toch maakte hij zijn eerste competitiedoelpunt pas begin oktober, twee maanden na de start van de eredivisie. En in de winterstop was de teller nog niet verder gekomen dan zes competitietreffers.

Doorbraak

Begin dit jaar kwam de grote doorbraak: zes goals in de eerste drie competitiewedstrijden met de hattrick tegen Feyenoord als hoogtepunt. In totaal maakte Janssen na de winterstop 21 doelpunten in de eredivisie.

Het succes bleef niet alleen beperkt tot Alkmaar. Eind maart maakte Janssen indruk op Wembley in de vriendschappelijke interland tegen Engeland. Met een doelpunt en assist drukte hij zijn stempel op het met 2-1 gewonnen duel. Inmiddels staat de centrumspits op drie goals in vijf interlands en mag hij zich de eerste keuze van bondscoach Danny Blind noemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl