Zeeuws-Vlaanderen ontbreekt in promotiefilmpje Efteling
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Zeeuws-Vlaanderen weer vergeten op Nederlandse kaart

Bij een reclame met een Nederlandse kaart is Zeeuws-Vlaanderen opnieuw vergeten. De Efteling heeft in een promotiefilmpje om Chinese toeristen te trekken het zuidelijkste deel van Zeeland niet ingetekend.

Volgens Omroep Zeeland is het al de vierde keer in een jaar tijd dat Zeeuws-Vlaanderen op een kaart gemist wordt. Eerder gingen de Nederlandse rugbybond, een uitvaartverzekeraar en een website voor strandpaviljoenen ermee in de fout.

De Efteling laat weten dat het niet de bedoeling was om Zeeuws-Vlaanderen in het filmpje te vergeten. Waardoor de fout is ontstaan, is onduidelijk. "Maar het wordt zo snel mogelijk rechtgezet", aldus een woordvoerder van het pretpark.

De fout in het filmpje van de Efteling is extra pijnlijk doordat de naamgever van een van de nieuwere attracties in het pretpark uit Zeeuws-Vlaanderen komt. Het is Willem van der Decken, beter bekend als de 'Vliegende Hollander'.

In het boek The Ghost Ship van de 19-eeuwse Britse Schrijver Frederick Marryat wordt Terneuzen genoemd als de thuishaven van Van der Decken. Marryat had bij de Zeeuws-Vlaamse plaats gevochten tegen Napoleon en hij vond het een prima plek voor de thuishaven van de 'Vliegende Hollander'.

Advertentie via Ster.nl