Muhammad Ali verzekert de media in 1963 dat zijn tegenstander Doug Jones in vier rondes neergaat. Hij zou er uiteindelijk tien voor nodig hebben
NOS Sport

Muhammad Ali in tien onvergetelijke uitspraken

Muhammad Ali maakte ook een onuitwisbare indruk met zijn manier van communiceren. Onderstaand tien van zijn meest memorabele uitspraken.

1. "Float like a butterfly, sting like a bee."

Dansen als een vlinder, steken als een bij. Het is een uitspraak die Muhammad Ali dikwijls deed, onder meer in aanloop naar de gevechten met Sonny Liston en George Foreman.

2. "Don’t count the days, make the days count."

Tel de dagen niet, zorg dat de dagen tellen. Trainen, trainen en nog eens trainen. Ali hield het zichzelf elke dag voor.

3. "I’ve wrestled with alligators. I’ve tussled with a whale. I done handcuffed lightning. And throw thunder in jail."

Ik heb geworsteld met alligators, ik heb gestoeid met een walvis, ik heb de bliksem in de boeien geslagen en de donder in de bak gesmeten. Ali tijdens een van zijn vele spraakmakende persconferenties in aanloop naar een titelgevecht.

4. "I don't count the sit-ups. I only start counting when it starts hurting because they're the only ones that count. That's what makes you a champion."

Ik tel de sit-ups niet. Ik begin pas te tellen als het pijn gaat doen, want dat zijn de enige sit-ups die tellen. Dat is wat je een kampioen maakt. Door Ali meermalen aangehaald in interviews.

5. "It was like death. The closest thing to dyin' that I know of."

Het was als de dood. Het gevoel dat het dichtst bij sterven komt. Ali na zijn overwinning op Joe Frazier in 1975, het laatste van hun drie onderlinge gevechten. Na afloop zegt Ali dat Frazier 'de grooste bokser aller tijden is, na mij'.

Muhammad Ali de 'rapper'

6. “It's hard to be humble when you're as great as I am."

Het is moeilijk bescheiden te zijn als je zo groot bent als ik. Aan zelfvertrouwen was er nooit een gebrek (2).

7. "A man who views the world the same at 50 as he did at 20 has wasted 30 years of his life."

Iemand die op z'n 50ste nog net zo naar de wereld kijkt als op z'n 20ste heeft 30 jaar van zijn leven verkwist. De levenslessen van Muhammad Ali.

8. "I hated every minute of training. But I said: Don’t quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.'"

Ik haatte elke minuut van de training. Maar ik zei: Stop niet. Lijd nu en leef de rest van je leven als een kampioen. De levenslessen van Muhammad Ali .

9. "No Vietcong ever called me a nigger."

Niemand van de Vietcong heeft mij ooit neger genoemd. Muhammad Ali tijdens het interview waarin hij uitlegde waarom hij weigerde te worden uitgezonden naar de oorlog in Vietnam. Als straf daarvoor werd zijn bokslicentie ingenomen en kreeg Ali een gevangenisstraf.

10. "If you even dream of beating me you'd better wake up and apologize."

Mocht je er ooit van dromen mij te verslaan, dan kun je beter wakker worden en je excuses aanbieden. Ali in optima forma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl