Muhammad Ali in 2002 op de Walk of Fame
NOS Nieuws

Muhammad Ali staat boven de rest van de 'sterren'

Wie met de neus naar de grond over de Hollywood Walk of Fame loopt, ziet de namen van ruim 2500 sterren voorbij komen. Maar er is een die je dan zult missen: die van de vandaag overleden bokskampioen Muhammad Ali.

Toen Ali in 2002 op de boulevard in Los Angeles werd vereeuwigd, maakte de toelatingscommissie namelijk een uitzondering. De ster met de naam van een van de beste bokser aller tijden ligt niet in de stoep, maar hangt aan de muur van het Dolby Theatre.

De ster van Ali ligt niet op de grond, maar hangt aan de muur

In de stad van de sterren staat Ali dus letterlijk boven de rest. Waarom? De bokser wilde niet dat mensen "zonder respect" zomaar over zijn naam konden lopen. De bokser was moslim en vernoemde zichzelf in 1964 naar de profeet Mohammed. Een heilige naam. "Het is ondenkbaar dat mensen over zijn naam heen slenteren", aldus Ali. De ster hangt bovendien achter glas, zodat niemand hem kan aanraken.

Ali kreeg veertien jaar geleden een plekje op de Hollywood Boulevard, nadat de commissie had besloten dat boksen net als zingen of acteren ook een vorm van entertainment is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl