Strijders van Islamitische Staat in Raqqa
NOS Nieuws

Syrisch leger trekt provincie Raqqa binnen

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) meldt dat het Syrische leger de provincie Raqqa is binnengetrokken. Ze zouden dit hebben gedaan tijdens een door Rusland gesteund offensief tegen Islamitische Staat.

Rusland voerde vrijdag zware luchtaanvallen uit op IS-gebied in de buurt van de provincie. Daarna kon het leger van Assad het gebied binnentrekken.

Het zijn de zwaarste aanvallen sinds de beweging twee jaar geleden het kalifaat uitriep. De aanval in het grensgebied van de provincie Raqqa is het derde offensief dat het leger in korte tijd uitvoert tegen IS.

De stad Raqqa, die in het oosten van de gelijknamige provincie ligt, geldt als hoofdstad van het kalifaat. De stad is samen met de Iraakse stad Mosul het belangrijkste doel van de groeperingen die de invloed van IS proberen te breken.

Aleppo

Russische media melden dat ruim veertig mensen zijn omgekomen toen leden van al-Nusra de Syrische stad Aleppo bestookten met artillerievuur. Volgens de Russische bronnen werden bij de bombardementen veel wijken getroffen waar voornamelijk burgers wonen. Ongeveer honderd inwoners zouden gewond zijn geraakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl