1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Voetbal

Beschuldigde Blatter: niets mis met bonussen

Sepp Blatter, de ex-voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA, heeft vrijdagavond ontkend dat hij zich de afgelopen vijf jaar schuldig maakte aan zelfverrijking. Volgens onderzoek van de FIFA heeft Blatter tussen 2010 en 2015 ruim 71 miljoen euro uit de pot van de wereldvoetbalbond gehaald.

Blatter zou daarbij hulp hebben gehad van voormalig secretaris-generaal Jérôme Valcke en ex-financieel directeur Markus Kattner, die beiden eveneens op grote bedragen, buiten de boeken om, konden rekenen. Het trio zou gezamenlijk met een gecoördineerde werkwijze een bedrag van ruim 71 miljoen euro aan buitensporige inkomsten onder elkaar hebben verdeeld.

Eerlijk en gepast

De tachtigjarige Zwitser liet via zijn Amerikaanse advocaat weten dat zijn salarissen, bonussen en premies hoorden bij de topfunctie die hij vervulde.

"Ze waren eerlijk, gepast en geheel in lijn met de vergoedingen die de leiders van andere grote professionele sportorganisaties in de wereld ontvangen", aldus raadsman Richard Cullen in een persverklaring. "We kijken ernaar uit om dat de FIFA duidelijk te maken."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl