Max Verstappen poseert voor het monument waar zijn naam nu ook op staat
NOS Sport

Max Verstappen onthult eigen naam op monument in Zandvoort

Het was voor Max Verstappen een bijzondere dag. Zijn naam werd onthuld op een monument dat staat op het circuit van Zandvoort. Op het stenen beeld staan namen gegraveerd van coureurs die veel betekend hebben voor de Nederlandse autosport.

Verstappen won drie weken geleden de Grand Prix van Barcelona en was daarmee de eerste Nederlander die een Formule 1-race won. "Dit is mooi om erbij te hebben. Ik ben er blij mee. Hopelijk kunnen we nog veel mooie races meemaken."

Op de vraag of het terecht is dat hij nu al op het monument staat, reageert Verstappen bescheiden. "Dat is niet aan mij. Ik doe gewoon mijn best op het circuit."

De naam van zijn vader Jos staat in de grote steen gegraveerd. Verstappen: "Dat ik met mijn vader op het monument sta is heel mooi. Een vader-zoon-gevoel. Zoiets bereiken is bijzonder. Zonder hem had mijn naam nooit op het monument gestaan."

In Barcelona won hij zijn eerste wedstrijd, vorige week in Monaco crashte hij. Een wereld van verschil. Van hero to zero? Verstappen maakt zich er helemaal niet druk om. "Ik heb liever dat dan dat ik constant de langzaamste ben."

Er moeten nog meer mooie races komen, benadrukt Verstappen. "In Canada krijgt mijn motor een update. Dat betekent meer pk's en dat is mooi op een circuit met lange stukken zoals in Canada. We moeten nog even afwachten hoe dat gaat uitpakken, maar de auto doet het de laatste tijd heel goed. Knallen daar."

Naam van Max Verstappen vereeuwigd op monument in Zandvoort

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl