Sepp Blatter
NOS Voetbal

'Voormalig FIFA-coryfeeën staken 71 miljoen in eigen zak'

Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het corruptieschandaal rond de FIFA. Voormalig voorzitter Sepp Blatter, secretaris-generaal Jerome Valcke en financieel verantwoordelijke Markus Kattner hebben tussen 2010 en 2015 ruim 71 miljoen euro uit de FIFA-pot gehaald. Dit melden advocaten van de wereldvoetbalbond na een intern onderzoek

De drie voormalige topbestuurders van de FIFA zouden zichzelf en elkaar jaarlijks forse salarisverhogingen hebben gegeven, WK-premies hebben toebedeeld en andere bonussen onder elkaar hebben verdeeld.

Volgens de FIFA was er sprake van een gecoördineerde werkwijze bij het drietal, dat vanwege het corruptieschandaal bij de wereldvoetbalbond eerder al moest opstappen. Al deze financiële toeslagen voor het trio kwamen niet overeen met de cijfers in de officiële stukken.

De FIFA heeft de resultaten van het interne onderzoek aan het Openbaar Ministerie in Zwitserland overhandigd. Ook zal de wereldvoetbalbond de Amerikaanse justitie op de hoogte stellen. Beide instanties doen onderzoek naar de malversaties bij de FIFA.

Het nieuws komt naar buiten daags nadat de Zwitserse justitie opnieuw een inval had gedaan bij het hoofdkantoor van de FIFA in Zürich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl