NOS Sport

Trotse Bertens: ik was er zó dichtbij

"Dit is heel erg jammer, want ik zat er heel dichtbij." Kiki Bertens kwam dichter bij de finale dan verwacht, maar de halve finale bleek op Roland Garros toch het eindstation voor de Wateringse. "Ik heb kansen gehad, maar ze niet gepakt", stelde Bertens na afloop voor de camera van de NOS vast.

"Ik was er zó dichtbij, vaak stond ik ook nog voor in deze partij. Ik ging maar door, maar helaas was het niet genoeg."

Ik heb er alles aan gedaan en ben nu heel erg trots op mezelf.

Kiki Bertens

Vrijdagochtend was het nog maar zeer de vraag of Bertens überhaupt zou spelen, een kuitblessure speelde haar parten. Dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd, maar toch bleef de 24-jarige Bertens goed op de been tegen de nummer één van de wereld. "Ik wilde er vol op gaan vanaf het eerste moment. Ik heb er alles aan gedaan en ben nu heel erg trots op mezelf."

"Ik wilde ook graag genieten van sfeer in het stadion, het was geweldig om hier te staan." Williams wist de eerste drie matchpoints niet te benutten, Bertens bleef zich verzetten tegen de Amerikaanse. "Ik moest blijven staan en voor elke bal mijn best blijven doen."

Serena Williams neemt de felicitaties van Kiki Bertens in ontvangst

Serena Williams speelt morgen dus de finale, daarin treft ze de Spaanse Gabrine Muguruza. "Dit was een moeilijke wedstrijd. De eerste set was zwaar, mijn service liep daarin niet goed. Maar ik ben hier erg blij mee", zei Williams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl