Kiki Bertens
NOS Sport

Bertens moet hoofd buigen voor Williams

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de finale van Roland Garros te bereiken. Ze verloor in de halve finales met 7-6 (7), 6-4 van de als eerste geplaatste Serena Williams. In de eerste set liet ze twee setpoints onbenut.

Williams speelt in de finale tegen Garbiñe Muguruza, die in de andere halve finale Samantha Stosur versloeg.

Door een ontsteking in een pees in haar kuit, was het de vraag hoe goed Bertens voor de dag kon komen. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Bertens brak Williams in de eerste game en won haar eigen servicebeurt daarna op love. De toon was daarmee gezet.

Bij een 5-3 voorsprong kreeg de Wateringse een setpunt, maar dat werkte Williams weg en direct daarna brak de Amerikaanse terug. De set mondde uit in een tiebreak, die Williams won, nadat ze op 7-6 opnieuw een setpunt voor Bertens had weggewerkt.

Lachen

Ondanks het setverlies liet Bertens de moed niet zakken. Ze begon ook sterk aan het tweede bedrijf, kwam opnieuw een break voor en moest er af en toe zelf om lachen hoe goed ze stond te spelen.

Serena Williams gooide alles in de strijd

Williams leek er echter nauwelijks van onder de indruk. Ze tenniste stoïcijns door, kwam terug tot 2-2 en brak Bertens op 3-3 opnieuw. Daarna leek de tank bij Bertens een beetje leeg.

Op 5-3 voor Williams kreeg Bertens op eigen service drie wedstrijdpunten tegen, maar die werkte ze nog weg. Bertens moest daarna door de opslag van Williams breken om in leven te blijven. Daar kreeg ze ook kansen voor, maar die benutte ze niet, waardoor Williams de partij alsnog in twee sets won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl