NOS Nieuws

Rotterdam CS weer open, verwarde man aangehouden

 • NOS / Levi van Eck
  Agenten en reizigers bij Rotterdam CS
 • NOS / Levi van Eck
  Rotterdam Centraal
 • NOS / Levi van Eck
  Mensen voor de fietsenstalling bij Rotterdam Centraal
 • NOS / Levi van Eck
  Mensen die op last van de politie Rotterdam CS moesten verlaten

De man die dreigde zichzelf op te blazen op Rotterdam Centraal is aangehouden, meldt de politie. Het station werd rond half twee weer vrijgegeven. Het treinverkeer van- en naar het station werd hierop hervat.

De aangehouden man is een 38-jarige Rotterdammer. Hij maakte een verwarde indruk en is een bekende van de politie. Na verhoor zal iemand van de zorg zich waarschijnlijk over hem ontfermen.

Na de aanhouding van de man, duurde het even voordat het station werd vrijgegeven. De politie wilde geen risico nemen en onderzocht nog of de man eventueel explosieven had achtergelaten op de perrons. Dat was niet het geval.

Tegen twaalf uur was het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal stilgelegd na de melding dat er op CS een verwarde man rondliep. Het station werd ontruimd en reizigers moesten naar buiten.

Volgens de NS zijn nergens treinen gestrand. Mensen die op weg waren naar Rotterdam konden op een ander station, eerder op de route, uitstappen.

Ook de trap naast het station was ontruimd. Mensen die zich in de kantoren rondom het station bevonden, mochten niet naar buiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl