Serena Williams
NOS Sport

Kan Bertens ook Williams verslaan? 'Je weet het nooit met Serena'

Ze is grillig. Ze is wisselvallig. Maar ze is ook één van de beste tennissters aller tijden. "Je weet het nooit met Serena Williams", stelt tenniscommentator Mark Brasser, die vooruitblikt op de partij van Kiki Bertens in de halve finales op Roland Garros.

"Ongetwijfeld komen er kansen voor Bertens", ze Brasser stellig. "Als we zien hoe moeizaam het ging met Williams gisteren, hoeveel fouten ze maakte, dan krijgt Kiki kansen."

Williams, de nummer 1 van de wereldranglijst, verloor de eerste set van Joelia Poetintseva. In het tweede bedrijf worstelde ze met haar eigen service bij de stand 4-4. "Ze kan Bertens om de oren slaan met returns, maar voor hetzelfde geld slaat ze ballen het stadion uit."

Brasser herinnert zich een wedstrijd op de US Open van vorig jaar. Ook daar stonden Bertens en Williams tegenover elkaar. "Ze verloor toen de eerste set, maar die had ze eigenlijk moeten winnen." Williams sloeg toe in de tiebreak en won ook de tweede set (6-3) om door te gaan naar de derde ronde.

Bertens laat Williams zweten in New York

Nu staat er meer op het spel. Een finaleplaats. Maar het is de vraag of Bertens überhaupt wel kan spelen. "Ik denk dat we ons zorgen moeten maken." Bertens kampt met een kuitblessure. Tijdens haar partij met Timea Bacsinszky moest ze er al aan behandeld worden. "Ze liet dropshots lopen, ze was bang om aan te zetten. Bang dat die kuitspier zou knappen."

Kan Bertens wel spelen?

Vrijdagochtend wordt na de training, die om 12.00 uur is afgelopen, besloten of Bertens de baan betreedt tegen Williams. Mocht ze goed herstellen en ze kan haar beste spel spelen, is er een kans dat het sprookje nog mooier wordt.

"Want dit is een heel grote prestatie. Zo goed hebben we het niet vaak gedaan hier. Kea Bouman won in Parijs in 1927 en Marijke Schaar-Jansen haalde in 1971 een keer de halve finales. En we kennen nog de run die Martin Verkerk had in 2003, toen hij de finale haalde. Deze prestatie van Bertens past in dat rijtje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl