1,2 miljoen Nederlanders leven zonder internet

time icon
ANP

Het wereldwijde web is voor 1,2 miljoen Nederlanders nog onbekend terrein. Dat is omgerekend zo'n 8 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek over 2015. Wel zijn er steeds meer mensen online, want in 2012 ging het nog om 10 procent van de Nederlanders.

Daarnaast heeft 6 procent van de bevolking überhaupt geen toegang tot internet. Dat zijn 870.000 mensen.

De meeste mensen die geen internet gebruiken, doen dat omdat ze er simpelweg geen interesse in hebben. Daarna is een gebrek aan kennis of vaardigheden de belangrijkste reden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Ik weet niet eens of Skype via internet gaat'

Vooral bij de 75-plussers zijn nog veel niet-internetgebruikers, al wordt deze groep langzaam kleiner. Het internetgebruik neemt in deze groep vooral toe omdat de mensen die nu in deze leeftijdscategorie vallen, het web al wisten te vinden toen ze nog jonger waren dan 75 jaar.

De niet internettende ouderen zijn daarnaast vaker vrouw dan man. Ook gaat het vaker om laagopgeleiden dan om hoogopgeleiden.

STER Reclame