NOS Sport

Bertens bereikt halve finales Roland Garros

Bertens bereikt halve finales Roland Garros

Voor het eerst in 45 jaar heeft een Nederlandse vrouw op Roland Garros de halve finales bereikt. Kiki Bertens trad door een 7-5, 6-2 zege op de Zwitserse Timea Bacsinszky in de voetsporen van Marijke Jansen, die in 1971 in Parijs tot de laatste vier behoorde.

Het duel op het door de regen zware gravel leverde geen hoogstaand tennis op, maar wel strijd in de veelal lange rally's. Beide speelsters hadden moeite om in hun ritme te komen en dat leidde in de eerste set tot zeven breaks.

Bertens kwam door twee lovegames op rij terug van 2-4 naar 4-4, leverde direct haar service weer in, maar forceerde op 6-5 de break die haar de set opleverde. Na de eerste set, die 64 minuten in beslag nam, liet Bertens zich behandelen aan een pijnlijke linkerkuit en met een ingezwachteld been ging ze verder.

Vastheid en overtuiging

De blessure deerde de 24-jarige Wateringse niet, want de onzekerheid die haar spel in de eerste set soms had gekenmerkt, maakte plaats voor de vastheid en overtuiging die ze in de vorige ronden had getoond.

Bertens liep vlot uit naar 4-0, waarna de vermoeidheid en de pijn begonnen op te spelen. Bacsinszky kwam terug tot 4-2 en kreeg kansen op meer, maar Bertens hield stand en boekte haar derde zege op een toptienspeelster in een maand. Ze won in Nürnberg van Roberta Vinci (ATP-7) en op Roland Garros in de eerste ronde van Angelique Kerber (ATP-3).

Serena

In de halve finales moet Bertens het opnemen tegen titelhoudster Serena Williams. De tien jaar oudere Amerikaanse was in drie sets te sterk voor Joelia Poetintseva uit Kazachstan: 5-7, 6-4, 6-1.

Kiki Bertens tijdens een blessurebehandeling

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl