Panda Hao Hao met haar pasgeboren jong Dierenpark Pairi Daiza

België is een panda rijker. In dierenpark Pairi Daiza in Cambron-Casteau is reuzenpanda Hao Hao vannacht bevallen, heeft de dierentuin via Facebook bekendgemaakt. De naam van het pandajong is nog niet bekend.

Het sterke vermoeden bestond al dat Hao Hao zwanger was. In februari werd ze succesvol kunstmatig geïnsemineerd. Daarna vertoonde ze gedrag dat erop wees dat ze zwanger was, maar honderd procent zekerheid was er niet. 

"Op dit moment kan voorzichtig gesproken worden over een mogelijke, misschien waarschijnlijke komst van een baby", liet het dierenpark een paar weken geleden nog weten. 

Ook panda's naar Nederland

Panda's zijn slechts één keer per jaar loops en voor een periode van hooguit enkele dagen. Hao Hao verblijft samen met mannetjespanda Xing Hui. Nadat was gebleken dat die te dominant en agressief was, werd besloten Hao Hao kunstmatig te insemineren. 

De panda's kwamen in 2014 over vanuit China. Ook Nederland krijgt eind dit jaar of begin volgend jaar twee panda's uit China. Ze komen terecht in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. 

STER reclame