Madelein Meppelink (links) en Marleen van Iersel
NOS Sport

Beachvolleybalsters ronde verder op EK

Twee Nederlandse vrouwenduo's hebben zich woensdag op de eerste dag van het EK beachvolleybal in Zwitserland al verzekerd van een plaatsje in de knock-outfase. Zowel het als tweede geplaatste team Madelein Meppelink en Marleen van Iersel als Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist wonnen hun eerste twee pouleduels en kunnen daarom al rekenen op een plek bij de laatste 24.

Meppelink en Van Iersel rekenden in hun eerste groepswedstrijd af met het Noorse duo Victoria Faye Kjölberg en Ingrid Lunde. Het was hard werken voor de Nederlandse vrouwen, maar na drie kwartier waren ze wel de winnaars na drie sets: 2-1 (21-14, 19-21 en 15-9).

Het tweede pouleduel ging makkelijker. Het Zweedse koppel Karin Lundqvist en Anne Lie Rininsland werd in twee sets geklopt: 21-12 en 21-14

Van Gestel en Van der Vlist openden met winst op Janne Kongshavn en Vilde Solvoll uit Noorwegen (21-19 en 21-12) en gaven ook geen set weg tegen Essi Hasu en Anniina Parkkinen uit Finland (21-13 en 21-17).

Reinder Nummerdor geeft aanwijzingen

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zijn het EK slecht begonnen. Het als eerste geplaatste Nederlandse koppel leed een pijnlijke nederlaag tegen de veel lager ingeschaalde Russen Nikita Liamin en Dmitri Barsoek: 18-21, 21-14, 15-8.

Afgelopen zondag wonnen Nummerdor en Varenhorst nog het grandslamtoernooi van Moskou door de Braziliaanse wereldkampioenen Alison en Bruno te verslaan in de finale.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, als tweede geplaatst in het Zwitserse Biel, wonnen hun eerste wedstrijd wel. Ze hadden weinig moeite met de Grieken Georgios Kotsilianos en Nikos Zoupani: 21-19 en 21-14.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl