Tom van Weert scoorde in 63 wedstrijden 24 keer voor Excelsior.
NOS Voetbal

Transfervrije Van Weert naar FC Groningen

Tom van Weert heeft in FC Groningen een nieuwe club gevonden. De 25-jarige spits komt transfervrij over van Excelsior en tekent een contract voor drie jaar.

In Kralingen maakte de oud-speler van FC Den Bosch de afgelopen twee seizoenen indruk als goaltjesdief. In 63 wedstrijden scoorde hij 24 keer. Van Weert liet Excelsior halverwege het seizoen al weten zijn aflopende contract niet te willen verlengen.

In Groningen zijn ze in hun nopjes met hun nieuwste aanwinst. "Van Weert is onze gewenste versterking voor de aanval. Er waren meer kapers op de kust, maar Van Weert wilde graag naar FC Groningen en daar zijn we heel blij mee", aldus manager technische zaken Peter Jeltema.

Idrissi verlengt

Voorin krijgt Van Weert te maken met onder meer Oussama Idrissi. De aanvaller heeft zijn contract bij de club verlengd tot medio 2020.

De 20-jarige Idrissi debuteerde afgelopen seizoen voor FC Groningen en maakte in achttien wedstrijden drie doelpunten. "Hiervoor heb ik het allemaal gedaan. Ik heb geïnvesteerd in mezelf en vorig jaar bewust de overstap van Feyenoord naar Groningen gemaakt", reageert Idrissi verheugd op zijn contractverlenging.

Geen voorkeur bij Van Weert voor nieuwe club

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl