In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Chauffeur van 'waterbus' in Arnhem behoudt baan

De chauffeur van de bus die tijdens extreme regenval in Arnhem door een ondergelopen spoortunnel reed, behoudt zijn baan. Hij komt er vanaf met een aantekening in zijn personeelsdossier.

Passagiers moesten op de stoelen klimmen om niet nat te worden toen buslijn 26 van vervoerder Breng zich maandag een weg baande door de ondergelopen tunnel bij station Presikhaaf. Een filmpje van de gebeurtenis is een hit op internet.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

"We hebben een goed gesprek met onze chauffeur gehad en de beelden op het internet goed bestudeerd. Hij heeft een inschattingsfout gemaakt, maar had een goed verhaal. Zand erover", zegt directeur Hage van vervoerder TCR die de chauffeur aan Breng uitleent.

Massaal gedeeld

De opmerkingen op sociale media bij het filmpje dat massaal gedeeld is, hebben geen rol gespeeld bij het besluit om de werknemer te behouden. "De buschauffeur is zeer ervaren en kent de regio. Hij werkt al 28 jaar voor de vestiging van TCR in Duiven. En hij doet dat naar volle tevredenheid", aldus Hage tegen Omroep Gelderland.

De bus heeft technisch niet geleden toen die door de ondergelopen spoortunnel ging. "De bus is schoongemaakt. De motor zit achterin en boven de vloer. Voor het water de motor had kunnen bereiken, was de bus de tunnel al uit. En alle elektronica in de bus zit boven de ruiten", vertelt de directeur.

Advertentie via Ster.nl