Het incident was gisteravond in het Prinses Beatrixpark
NOS Nieuws

Slachtoffer politiekogel Schiedam had geen wapen bij zich

Bij de man die gisteravond in Schiedam werd doodgeschoten door een agent is geen wapen gevonden. Het Openbaar Ministerie meldt verder dat het gaat om een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

De politie rukte gisteravond uit toen iemand telefonisch meldde dat hij beroofd was en dat daarbij was geschoten. In het Prinses Beatrixpark zagen agenten iemand die aan het signalement van de berover voldeed. Dat leidde er uiteindelijk toe dat een agent hem neerschoot. Volgens het OM zijn meerdere kogels afgevuurd.

De politie heeft in het park de hele dag technisch onderzoek gedaan. Ook is een aantal getuigen gehoord. De betreffende agent heeft vandaag een verklaring afgelegd. Volgens de persofficier van het OM, Barbara van Unnik, is de agent gehoord als getuige. Hij wordt niet als verdachte behandeld. Afhankelijk van het verloop van het onderzoek kan dit nog veranderen.

Justitie hoort schietende agent als getuige, niet als verdachte

Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd. Een van de scenario's die worden onderzocht, is dat de 21-jarige Capellenaar niet de berover was maar de melder. Het OM wil niets over het onderzoek zeggen, maar zegt wel dat het de melder van de beroving vandaag niet heeft gesproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl