De producenten Robin de Levita, John Ewbank en Marco Borsato
NOS Nieuws

Musical SKY van Marco Borsato flopt

De 3D-musical SKY is uitgedraaid op een flop. De producenten Marco Borsato, John Ewbank en Robin de Levita hebben binnen twee maanden besloten de stekker eruit te trekken. De kaartverkoop is hen tegengevallen. Ze vinden het daardoor niet haalbaar om na juni nog door te gaan.

De musical ging op 3 april in première in Theater Amsterdam. Op 30 juni is daar de laatste voorstelling. De musical wordt dan vervangen door de theatervoorstelling ANNE.

'We hadden meer verwacht'

SKY had geen officiële einddatum. Tot nu toe zijn er 48.500 kaarten verkocht. Robin de Levita: "We hadden in alle eerlijkheid iets meer verwacht van de kaartverkoop gezien de overweldigende publieksreacties, maar soms zijn dingen nu eenmaal niet te verklaren."

In de musical met 3D-effecten zitten nummers van Marco Borsato en John Ewbank. Het verhaal gaat over een tienermeisje dat thuis niet wordt begrepen en op school wordt gepest. Na een overdosis drugs raakt ze in een comateuze droom, waaruit ze nieuwe kracht opdoet.

Matige recensies

De recensies waren matig. De Volkskrant gaf de musical drie van de vijf sterren met als motivering dat je het niet redt met alleen techniek, een goede hoofdrolspeelster en puike dansers.

NRC Handelsblad oordeelde dat het prachtige decor de hoofdrol voor zich opeiste en bijna alle acteurs tot poppetjes degradeerde. Het AD vond de 3D-techniek verbluffend, maar het verhaal flinterdun.

Geld terug

Bezoekers die kaarten voor SKY hebben gekocht voor de periode na 30 juni worden benaderd of ze hun geld terug willen of de kaarten gaan omruilen voor de theatervoorstelling ANNE.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl