NOS Voetbal

Trotse Blind kijkt uit naar samenwerking met Mourinho

Daley Blind stapt vandaag niet in het vliegtuig naar Gdansk voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Polen. De met een kuitblessure kampende verdediger keert vermoedelijk huiswaarts en kan vakantie gaan vieren. Na de zomerstop krijgt hij bij Manchester United te maken met José Mourinho. "Hij heeft veel bereikt en ik kijk ernaar uit met hem samen te werken."

Terwijl Blind zich vorige week met Oranje voorbereidde op een drietal oefeninterlands, werd in Manchester met de benoeming van de Portugese trainer een fundament gelegd voor het nieuwe seizoen. Dat ging ten koste van Louis van Gaal, die na twee seizoenen - ondanks het recente succes in de FA Cup - moest vertrekken.

Daley Blind en Louis van Gaal

Blind wilde duidelijk niet te veel loslaten over het ontslag van Van Gaal. "Het is een lastige en vervelende situatie. Ik denk dat iedereen via het nieuws wel een beetje heeft gevolgd hoe het is gelopen", aldus Blind. "Ik heb altijd heel fijn onder Van Gaal gewerkt en ontzettend veel van hem geleerd."

In de zomer van 2014 werd Blind op voorspraak van de voormalig bondscoach naar Old Trafford gehaald. De vraag is dan ook of diens opvolger, de eigengereide Mourinho, wel een toekomst ziet weggelegd voor Blind bij de Red Devils.

Een sjaal met José Mourinho

En zo ja, op welke positie? Want Mourinho heeft in het verleden aangetoond dat hij in het centrum van de defensie graag fysiek sterke verdedigers positioneert. "Ik ben niet zo groot als Pepe. Maar ik denk dat ik in de Premier League heb laten zien dat ik mijn mannetje wel kan staan. Ook verdedigend", aldus Blind.

"We hadden de minste goals tegen (35 over 38 wedstrijden, red.) en, denk ik, de meeste clean sheets. Dat is toch iets waar je trots op kunt zijn. Ik heb bijna alle wedstrijden gespeeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl