Ron Vlaar (m) tijdens de warming-up van het trainingskamp in Lagos
NOS Voetbal

Vlaar: soms wat extra gas geven en pijn lijden bij Oranje

Ron Vlaar staat symbool voor strijd en vechtersmentaliteit. Dat bewees hij ook op het WK van 2014, toen hij, vooral vanwege zijn onverzettelijkheid, tot de beste verdedigers van het toernooi behoorde. Sindsdien speelde hij echter nog maar 24 minuten voor Oranje, dat volgens hem "vooral op mentaal vlak stappen kan maken".

"Er is genoeg voetbalkwaliteit, dat is duidelijk. We zullen iets meer moeten geven. Kwaliteit zit ook op mentaal vlak, daarin zijn we nog onstuimig", aldus de 31-jarige Vlaar, die momenteel met het Nederlands elftal in het Portugese Lagos verblijft voor een trainingskamp.

"We mogen best wat meer laten zien dat we voor Oranje spelen. En dat hoeft niet altijd met goed voetbal gepaard te gaan. Op dit niveau wordt soms wat meer gevraagd en ik hoop dat ik daar wat sturing aan kan geven. Als het moeilijk gaat, moet je wat extra gas geven en wat meer pijn kunnen lijden."

Ik ben van ver gekomen, ik weet wat ik kan en waar ik voor sta. Ik vind dat ik dat weer mag laten zien bij Oranje.

Ron Vlaar
Vlaar wil Oranje wat meer pijn zien lijden

Pijn lijden, dat deed Vlaar in de afgelopen periode zelf genoeg. Hij was na het WK in Brazilië lang uit de roulatie met onder meer een zware knieblessure. Hij vertrok bij Aston Villa en keerde terug bij de club waar hij zijn professionele loopbaan begon: AZ.

"Ik ben van ver gekomen, ik weet wat ik kan en waar ik voor sta", zegt Vlaar, die in de interlands tegen Polen (woensdag 1 juni) en Oostenrijk (zaterdag 4 juni) andermaal zijn waarde voor Oranje wil tonen.

Dat bondscoach Danny Blind naar verluidt van zins is het elftal op enkele posities te wijzigen in vergelijking met de opstelling van vrijdag tegen Ierland, toen Vlaar niet in actie kwam, biedt de AZ-verdediger hoop. "Ik heb gelezen dat er andere namen aan bod komen, het zal wel blijken welke dat zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl