Het Westelijk Havengebied in Amsterdam Royal Van Lent

Jachtenbouwer Royal Van Lent gaat in Amsterdam een scheepswerf aanleggen voor de bouw van megajachten met een lengte tot 160 meter. Het grootste jacht dat tot nu toe in Nederland werd gebouwd was de Symphony van Royal Van Lent, met een lengte van 101,5 meter.

Dat jacht werd gebouwd in Kaag, tussen Leiden en Hoofddorp. De nieuwe werf komt in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. In 2019 moet de werf klaar zijn en werk bieden aan zo'n 150 scheepsbouwers.

De Symphony, het grootste jacht van Nederlandse makelij Royal Van Lent

Royal Van Lent heeft onder meer voor Amsterdam gekozen vanwege de nabijheid van Schiphol. De rijken der aarde willen steeds grotere jachten en volgens het bedrijf is de nieuwe werf nodig om klaar voor de toekomst te zijn. 

De nieuwe locatie krijgt een constructiehal van 5500 vierkante meter en een hoogte van 28 meter. De werf wordt 170 meter lang, waardoor er dus superjachten van tot wel 160 meter kunnen worden gebouwd. Ter vergelijking: een passagiersschip als de Titanic was 269 meter lang en het grootste cruiseschip ter wereld, de Harmony of the Seas, is 362 meter.

Het grootste jacht ter wereld is de Azzam van 180 meter. Dat jacht, gebouwd door het Duitse bedrijf Lürssen, is in het bezit van de emir van Abu Dhabi, sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahya. Hij betaalde er naar verluidt zo'n 600 miljoen dollar voor.

STER reclame