De Thaise autoriteiten halen tijgers weg
NOS Nieuws

Weer drie roofdieren weggehaald bij Thaise Tiger Temple

Thaise autoriteiten hebben opnieuw drie tijgers weggehaald bij een populaire toeristische trekpleister met 140 van die roofdieren. Sinds januari is de overheid bezig om de dieren weg te halen uit het boeddhistisch complex. Tot nu toe zijn 10 beesten uit het park gehaald.

De Tiger Temple, op zo'n 100 kilometer ten westen van de hoofdstad Bangkok, wordt gerund door monniken. Toeristen kunnen er selfies nemen met de beesten en welpen de fles geven. Het park probeerde een vergunning voor een dierentuin te krijgen, maar dat is afgewezen.

De overheid in Thailand vermoedt dat er in het park handel in de roofdieren plaatsvindt. Het is de bedoeling dat er elke maand vijf tijgers worden weggehaald totdat er geen dier meer over is in het complex.

Gedrogeerd

Veel natuurorganisaties hebben al jarenlang kritiek op het park en roepen toeristen op om er niet heen te gaan. Veel toeristen claimen dat de tijgers vaak onder invloed zijn van kalmerende middelen.

De tijgers die vandaag zijn weggehaald uit het complex worden waarschijnlijk opgevangen in een door de overheid gerund park. In het wild kunnen de dieren niet overleven omdat ze in gevangenschap zijn opgegroeid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl