ANP

Het overleg tussen PostNL en Bpost uit België over het samengaan van de twee bedrijven is afgebroken. De Belgen wilden via een zogenoemd vriendelijk openbaar bod alle aandelen van PostNL overnemen, maar de partijen zijn het niet eens geworden over de voorwaarden van zo'n transactie. Meer willen de bedrijven er nog niet over zeggen. 

De vakbond FNV Publiek Belang is blij dat de twee bedrijven hierover zo snel duidelijkheid hebben gegeven. "Dat voorkomt veel onnodige onrust onder de medewerkers van PostNL."

De Belgische minister De Croo zei in een eerste reactie tegen de krant de Standaard dat "een sterk postbedrijf als Bpost de vrijheid moet krijgen om te onderzoeken hoe het zich kan versterken in een omgeving die razendsnel verandert onder impuls van de digitale revolutie. Een toekomstgerichte strategie is meer dan ooit cruciaal om succesvol te zijn en werkgelegenheid te verzekeren."

Hoger bod

Vrijdag lekte uit dat Bpost geïnteresseerd was in PostNL. De Belgische zakenkrant De Tijd meldde dat in maart een eerste bod was uitgebracht, dat werd afgewezen. Ook een hoger bod leidde niet tot overeenstemming. Het zou op papier gaan om een fusie van gelijken, maar in de praktijk zouden de Belgen het volgens De Tijd voor het zeggen krijgen. De beurswaarde van Bpost is met 4,8 miljard euro bijna het drievoudige van de 1,7 miljard euro van PostNL. 

STER reclame