Max Verstappen vliegt tijdens de GP van Monaco langs de vangrail ANP

Jan Lammers is vergevingsgezind. De voormalig Formule 1-coureur analyseerde zondag voor de NOS de Grand Prix van Monaco en zag Max Verstappen halverwege de race door eigen schuld crashen en uitvallen. "Hij zat heerlijk in de race. Zoals Max rijdt, balanceer je altijd op de rand van de afgrond."

Lammers vindt dat Verstappen de crash maar vergeven moet worden. "Ik kijk liever naar Max dan naar Nico Rosberg. Die was niet bezig met de race, maar met de stand in het wereldkampioenschap. Rosberg reed heel consoliderend, wilde het puntenverlies beperken. Dat zag je heel duidelijk. Hij nam geen enkel risico."

Lammers blikt terug op Formule 1-race in Monaco Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Lammers genoot, net als twee weken geleden bij de historische overwinning in Spanje, van het optreden van de Nederlander. "Ik heb na die zege in Spanje al gezegd dat we eventuele fouten Max maar moeten vergeven. Hij moest in Monaco vanuit de achterhoede beginnen en wilde naar voren. Max was aan een geweldige inhaalrace bezig, geweldig aan het pushen. Dan kan dit gebeuren."

Hamilton weer wakker

Lammers had Lewis Hamilton wel vooraan verwacht in Monaco. "De klap in Barcelona heeft hij nodig gehad om wakker geschud te worden. Hamilton is weer scherp", zegt Lammers. "De WK-strijd is helemaal open."

STER reclame