De Dhaulagiri in Nepal
NOS Nieuws

Nederlandse bergbeklimmer vermist in Himalaya

In de Himalaya wordt een Nederlandse bergbeklimmer vermist. Christiaan Wilson maakte een expeditie naar de Dhaulagiri in het westen van Nepal. Hij heeft op 15 mei via zijn satelliettelefoon voor het laatst contact gehad met zijn familie. Die sloeg alarm toen bleek dat hij afgelopen woensdag niet op het vliegtuig naar Nederland was gestapt.

Wilson wilde met een Amerikaanse vriend de meer dan 8000 meter hoge Dhaulagiri beklimmen. Dat mislukte. Op 9 mei keerde hij terug naar het basiskamp. Van daar vertrok hij enkele dagen later alleen naar een hut die de Italian Lodge wordt genoemd. Daar is hij nooit aangekomen.

Volgens Robin Baks van de bergsportvereniging NKBV ligt tussen het basiskamp en de Italian Lodge een gletsjer. Voor iemand met de ervaring van Wilson zou dat geen probleem moeten zijn, zegt Baks. Het kan zijn dat Wilson van de gebruikelijke route is afgeweken. De NKBV is bezig een reddingsactie op te zetten. Als het weer het toelaat wordt met een helikopter het gebied afgezocht waar Wilson vermoedelijk verdwenen is.

De honorair consul van Nederland in Nepal probeert via de contacten met de autoriteiten te achterhalen wat er met Wilson is gebeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl