NOS Wielrennen

Kruijswijk: vierde is niets, maar ik heb ervoor gestreden

Kruijswijk: ik ben helemaal naar de klote

Bijna niemand gaf nog een cent voor de kansen van Steven Kruijswijk na zijn dramatische val van vrijdag. Maar in de loodzware bergrit naar Santa Ana di Vinadio leek hij wel de Kruijswijk van de afgelopen weken.

"Ik ben helemaal naar de klote, na die val van gisteren en een slapeloze nacht", vertelde Kruijswijk. "Ik heb ontzettend veel pijn gehad, maar vanochtend ging het wel. Dit was de laatste dag waarop het moest. Ik heb niet drie weken voor niets afgezien."

33 seconden

Kruijswijk was de hele dag in de voorposten van het peloton te vinden. In de slotfase moest hij alleen Vincenzo Nibali, roze trui Esteban Chaves en Alejandro Valverde laten gaan. Chaves reed hij zelfs nog voorbij, maar Valverde was gevlogen. Uiteindelijk kwam Kruijswijk 33 seconden tekort voor het podium.

"Als er nog iets in zat, dan was het het podium. Ik heb het geprobeerd, meer zat er niet in", verzuchtte Kruijswijk. "Ik denk dat ik de Giro gisteren verloren heb. Het is nog steeds kut om hier te staan zonder roze trui."

"Heeft Nibali het roze?"

Die roze trui hangt nu om de schouders van Vincenzo Nibali, die zijn coup op de een na laatste dag zag slagen. Kruijswijk wist het niet eens. "Heeft hij de roze trui? Nou ja, laten we zeggen dat hij een goede comeback heeft gemaakt."

De ondankbare vierde plaats is zijn deel. "Twee dagen geleden dacht ik echt dat ik de Giro zou winnen. Ik heb nu niets, maar het voelt toch goed dat ik ervoor gereden heb."

Tjallingii geniet van laatste ronde en heeft respect voor Kruijswijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl