Aleid Wolfsen
NOS Nieuws

Wolfsen volgt Kohnstamm op als voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens

Oud-burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen wordt de nieuwe voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat heeft minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie in de ministerraad gemeld.

Wolfsen volgt Jacob Kohnstamm op, die twee volle termijnen van vijf jaar voorzitter is geweest van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Voor hij in 2008 werd benoemd tot burgemeester van Utrecht was Wolfsen Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ook is hij rechter in Amsterdam geweest en vicepresident van de rechtbank Haarlem. Wolfsen was eerder al verbonden aan de Autoriteit Persoonsgegevens als lid van de Raad van Advies.

Staatscommissie Herijking

Op 1 augustus begint Wolfsen aan zijn nieuwe functie. In eerste instantie voor vijf jaar. Die termijn kan met nog eens vijf jaar worden verlengd.

Naast zijn nieuwe functie blijft hij voorzitter van de Raad van Toezicht van muziekrechtenorganisatie Sena, Jantje Beton en de Stichting de Basis voor veteranenzorg.

Ook is hij rechter-plaatsvervanger en op dit moment nog voorzitter van de Staatscommissie herijking ouderschap die het kabinet adviseert over wetgeving op het gebied van meerouderschap, meeroudergezag en draagmoederschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl