AP
NOS Nieuws

Gewonden bij vechtpartij in vluchtelingenkamp Calais

In het vluchtelingenkamp in Calais zijn gistermiddag zeker 350 Sudanese en Afghaanse vluchtelingen slaags geraakt met elkaar. Ze gingen elkaar volgens de Franse politie te lijf met stokken, stenen en messen. Later werden ook hutten in brand gestoken. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De Franse krant La Voix du Nord meldt dat er 57 mensen gewond zijn geraakt, van wie vijf ernstig. De vechtpartij brak rond 16.30 uur uit toen er maaltijden werden uitgedeeld in het kamp. Waar de ruzie over ging is niet bekend.

Zo'n 250 politie-agenten werden ingezet om de orde te herstellen. Er werden onder meer traangasgranaten gebruikt om de menigte uiteen te drijven.

Chaos tijdens vechtpartij in vluchtelingenkamp Calais

In het kamp verblijven zo'n 4000 vluchtelingen. In maart werd begonnen met de ontruiming van het zuidelijke deel van het kamp. Er was toen veel verzet tegen de sloop van de hutten, maar de politie maakte een eind aan die protesten. Intussen is de helft van het kamp ontruimd. De meeste vluchtelingen zijn verhuisd naar het noordelijk deel van het kamp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl