NOS Nieuws

Makelaar ontkent racisme in 'foute' mail aan Ouassim

Het Utrechtse makelaarskantoor Lauteslager vindt dat het niet racistisch heeft gereageerd op een stage-sollicitatie van iemand met de naam Ouassim. Een medewerker van het kantoor had de sollicitant een e-mail gestuurd met daarin "zijn naam zit niet mee". Vermoedelijk was de mail bedoeld voor een collega.

De mailwisseling tussen de jongen en het makelaarskantoor is op internet terechtgekomen. Daarna heeft Lauteslager een reactie op Facebook geplaatst.

Volgens de makelaar is er een fout gemaakt door een medewerker, maar was het niet slecht bedoeld. "Dom? Ja! Onhandig? Nogal! Foute humor? Mwaaa! Racistisch? Nee!", schrijft Lauteslager.

Het bedrijf vindt het onterecht dat de mailwisseling op internet is gezet. "Na een welgemeend excuus aan de scholier leek het probleem opgelost. Wat er daarna is gebeurd weten wij niet precies, maar feit is dat er gedreigd is om 'de zaak' op de sociale media bekendheid te geven."

En dat is dus ook gebeurd. "Na diverse pogingen om een en ander netjes op te lossen heeft de scholier/student er toch voor gekozen om ons kantoor publiekelijk 'aan de schandpaal te nagelen'", schrijft de makelaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl