Steven Kruijswijk na de 16de etappe
NOS WielrennenAangepast

Het Giro-weekeinde bij de NOS

Sinds zaterdag stevent Kruijswijk met rasse schreden af op de eindzege in de Giro d'Italia. Hij kan zondag de eerste Nederlander ooit worden die het roze op de slotdag om zijn schouders krijgt. De ontknoping van de ronde is drie dagen lang live te volgen bij de NOS, zowel op NPO 1 als NOS.nl.

De rossige Brabander uit Nuenen heeft een voorsprong van liefst drie minuten op de nummer twee in het klassement, de Colombiaan Esteban Chaves. De verwachting is dat hij deze eenvoudig kan verdedigen in de relatief vlakke zeventiende etappe van woensdag.

De achttiende rit is lastiger, met een beklimming van 2de categorie in de finale. Meteen na die ritten van woensdag en donderdag zijn er op televisie extra Giro-journaals te zien. De NOS heeft niet de rechten om die etappes live te laten zien.

Live vanaf 15.30 uur

Vanaf vrijdag wordt het echt spannend. Dan trekt het peloton weer het hooggebergte in. 's Middags vanaf 15.30 uur zijn er livebeelden vanuit Italië, met presentatie van Dione de Graaff en commentaar van Joris van den Berg en Maarten Ducrot. Op NPO Radio 1 is zaterdagmiddag een speciale uitzending met flitsen van de laatste bergetappe.

Daarnaast volgt NOS.nl de Giro dagelijks op de voet via een liveblog.

Giro bij de NOS

EtappeStart - finishAfstandBeelden
17Molveno - Cassano d'Adda196 kmSamenvatting vanaf 17.30 uur
18Muggiò - Pinerolo240 kmSamenvatting vanaf 17.30 uur
19Pinerolo - Risoul162 kmLive vanaf 15.30 uur 
20Guillestre - Sant'Anna di Vinadio134 kmLive vanaf 15.30 uur
21Cuneo - Torino163 kmLive vanaf 15.30 uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl